Houston City om sociala medier

Cloud Sourcing Government: Houston Social Media Breakfast 2011, Annise ParkerThe panel on Cloud Sourcing Government: Houston Social Media Breakfast 2011. Copyright observerat.com.

Frukost med sociala medie-klubben igår. Borgmästare Annise Parker var där och informerade om hur hon använde sociala medier i sin lyckade personvalskampanj, men hur det kan gå galet ibland: “I do tweet, and sometimes I get in trouble. So my tweets may not be so exciting in the future”. Hennes säkerhetsstab hade gått i taket när de fick se att hon twittrade om hur hon mitt i natten gav sig ut på sin gata för att stoppa allt oväsen från grannens fest. Det illustrerar också vikten av en smula eftertanke när man twittrar.

Men hon såg ju tidigt fördelarna med att använda sig av sociala medier i sin kampanj:

“It was a way to get information out to the public. It was also a way to answer things that we did not like in the public discussion and inject some balance there”.

Intressant att höra hur Houston City använder och inser nyttan med sociala medier och hur de kan både informera och få information av sina invånare. Staden har 26 aktiva facebooksidor, 6 youtube-kanaler och  23 twitterkonton. De som ansvarar för flygtrafiken i Houston har till exempel lyckats väldigt bra med sociala medier, de vann pris för sin insats när samtliga städer i USA tävlade om att vara bäst bäst i sociala medier.

Just nu jobbar staden med att lansera en app som man som medborgare kan använda för att rapportera in vattenläckor (oerhört vanligt här), nedfallna ledningar (de har inte insett att de ska göra som i Sverige och gräva ned trådarna). Idag får  de in runt 2500 samtal om dagen till 311 som är just felanmälningar. Men med den nya appen ska de som har smartphones kunna ta en bild, använda appen och vips kommer det upp en röd flagga hos de som har hand om felanmälningar. När felet sen är fixat blir flaggan grön. Där hoppas jag de inser vikten av att rapportera tillbaka ett tack till den som anmälde felet via appen, så att invånarna får beröm för sin insats.

Facebook har även varit till nytta nu när staten Texas på grund av den extrema torkan drabbats av stora eldsvådor. Bland annat har Montgomery tillsammans med närliggande  counties (kommuner) använt sig av en facebooksida vid evakueringar.

Flera avdelningar inom staden bevakar aktivt twitter som rör deras område. Så när någon landar på George Bush intercontinental och twittrar en fråga om var man kan äta på flygplatsen, så kan han snabbt få oväntat svar från någon på staden. Här kan man väl ana att det skulle kunna bli problem, eftersom staten inte ska ge privilegier åt någon särskild. Men det lär de nog hitta lösningar för.

Staden har också insett nyttan med youtube-sändningar: 9-11 var det minneshögtid på Ellington Field, och några timmar senare postade de ett inslag på youtube. Som snabbt kom upp i 9 000 tittare.

Det som verkar svårast är att sociala medier oftast måste hanteras lokalt inom de olika avdelningarna, inte minst på grund av budgetskäl. Så kunskapen om hur man lyckat kan använda sociala medier måste sippra ned till dem som verkligen kan ha nytta av det, lyckas motivera dem att sätta sig in i bruket av facebook, youtube, twitter etc och sedan få dem att hitta tid till att använda det vardagligen. Och sånt tar tid. Och det krävs dessutom att avdelningscheferna inser nyttan med att de anställda skaffar sig smartphones och tar med sig ut på fältet.  Det finns ett par eldsjälar som verkligen fattar nyttan, och de går nästan sönder i sin iver att inspirera och få igång alla.

The panel on Cloud Sourcing Government: Houston Social Media Breakfast 2011

The panel on Cloud Sourcing Government: Houston Social Media Breakfast 2011. Copyright observerat.com

Övriga talare var:

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *