Ubåtsfeber

Yngste sonen har drabbats av ubåtsfrosseri. Youtube-spelaren går varm, och det med alla möjliga (och omöjliga) ubåtsklipp. Nödstigning av ubåt, amerikansk dokumentär om svensk tyst ubåt, tyska klipp om något oidentifierbart ubåtsaktigt. Idag informerades jag om att jag var en ubåt, och han var kapten. Så under tiden som jag städade för att få någon ordning innan födelsedagsfirande maken anlände hem, fick jag gå runt och pipa lite nu och då. Vad gör man inte för sin älskade telning? I och för sig, när ämnet är uppe, så är det vansinnigt mycket jag inte skulle göra för mina barn. Men det är en annan femma.

Nåväl. Fyra år gammal och koll på allt. Som att man ropar: “All hands to the back”. Nej, mamma, man säger inte “All men to the back”. Där ser man. Tydligen finns det tider på en ubåt då det är viktigt att alla ombord går med händerna på ryggen. Ungefär som de gör på fyraåringens skola när de ska gå och käka lunch.

Igår var det award ceremony för minstingen. Det liknar verkligen ingen annan skolavslutning jag varit på, jag får skriva lite extra om det senare. Jag filmade och får jag bara tid så ska jag klippa ihop något att visa.

Idag var jag på utflykt med största sonens klass. Det är fullständigt fantastiskt vackert vid Houston Arboretum nu, och jag har bestämt mig för att ta mig dit och fota lite grand då jag inte är ansvarig medföljande förälder med uppgift att ha kontroll på tio sju-åringar. Bilder från det kommer också senare. Det känns för övrigt skönt att lova att saker kommer “senare” – det kan ju bli allt ifrån imorgon till om tre månader. Men, som sagt, senare.

Vi åker som sagt hem i sommar. Det är redan nu slitsamt med alla avsked. I söndags hade vi ett väldigt försenat barnkalas för sjuåringen, och alla hans klasskamrater hade printat ut en stor plansch med kort på sig själva som de skrev hälsningar på. Gulligt. Och alla i familjen fick en fin luvjacka med skolans emblem på. Med uppmaningen att fota oss i den vid olika ställen i Sverige. Det ser vi fram emot att få göra!

Nu kom gubben just hem. Bäst jag går och födelsedagsfirar honom lite grand.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *