Rättegången mot Dr. Murray – dag 7

Det har varit en omskakande dag i rättegången mot Dr. Murray.

Två dagar efter att Michael Jackson dog, kallade polisen in Dr. Murray för extra förhör, vilket videofilmades. Detta förhör spelades upp i rätten idag. Inspelningen är intressant ur flera aspekter. Den är svår att korsförhöra, den innebär att Dr. Murrays version blir hörd trots att han kanske kommer att låta bli att låta sig förhöras i vittnesbåset. Och så är den intressant eftersom den målar upp Murrays version.

Enligt honom hade han tre dagar före försökt börja vänja Michael Jackson av från propofol, den drog som han även beställde litervis av hem till den kvinna han har en son tillsammans med.

Han berättade fär polisen hur Michael Jackson hade lyckats somna in de två tidigare kvällarna, men hur han den här kvällen inte kom till ro. Han gav därför Jackson propofol, lämnade rummet för att kissa, kom tillbaka två minuter senare och såg att Jackson inte andades. Han satte då igång att ge honom konstgjord andning. Det gick inte att ringa ut från rummet eftersom Jackson bytte telefonnummer frekvent, enligt Murray. När han efter ett tag tog en paus såg han att Jackson inte andades av sig själ, och då ringde han en av de säkerhetsansvariga och bad honom skicka upp någon till rummet.

Murrays version om att han var borta i två minuter för att gå på toaletten stämmer dock inte med det hans flickvän Anding säger (och det telefonlistorna intygar) – om att de samtalade per telefon under den här tiden. Det ska onekligen bli intressant att se hur försvaret kommer att hantera den här inspelningen då rättegången återupptas på måndag.

Skvallersiten tmc.com, som också direktsänder rättegången,  har en sammanfattning över vad som nyss utspelades i rättegången.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *