Obama tillkännager sin jobb-plan

Igår kväll höll president Obama ett direktsänt tal i kongressen, där han presenterade sin jobb-plan. “Inget i den här planen är kontroversiellt. Det har stöd bland såväl demokrater som republikaner. Och vi kan betala för allt.” 450 miljarder dollar av idéer som Obama menar ska ge fler jobb. Jag kommer att återkomma till hans förslag lite senare, men till dess kan du läss mer om hans plan här.

Republikanernas kandidat Bahmann var inte sen med att ge respons i ett tal, i vilket hon förkastade Obamas jobbplan: ” Vad är nytt? Vad i planen har vi inte provat förut med misslyckat resultat?” läste hon upp inför tv-kamerorna.

Republikanen Ron Paul berömde presidenten för de skattesänkningar som han talat om – bland annat skattesänkningar för företag som nyanställer – men menade att landet tagit sig in i problemen just för att staten lagt sig i för mycket. “Vårt största problem är att vi behöver förstå att vårt land är bankrupt och det innebär att vi kan inte leva som vi tidigare gjort”, sa han till CNN efter talet.

Även Obamas förre motståndare McCain var positiv till de skattesänkningar presidenten föreslog. Men även han pekade på att staten inte ska lägga sig i för mycket: “Hade vi (staten) gjort mindre 08 och inte “bailed out” alla… du skulle ha gjort mindre förr. Det är folket som ska styra ekonomin.” sa han i Piers Tonight, också det på CNN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *