Murray fälld

Gårdagens besked om att juryn väljer att fälla Dr. Murray i åtalet om Michael Jacksons död var inte helt oväntat. Familjen Jackson behövde inte heller vänta särskilt länge – slutpläderingarna hölls i fredags och redan på måndagen meddelade så juryn att man ansåg att Dr. Murray orsakat Jacksons död.

Det kunde knappast ha blivit ett annat beslut. Att Dr. Murray använde ett narkospreparat – propofol – i hemmamiljö utan den utrustning sjukhusen använder i liknande fall är graverande. Att han dessutom undlät att informera ambulanspersonalen om att Jackson fått propofol och sedan bad Jacksons personal att städa undan medicinflaskorna tyder på ett rätt så dåligt samvete. Lägg därtill att han ljög för polisen och påstod att när han kom in i rummet hade Jackson fortfarande puls och kändes varm. Hans förklaring att han inte ringde 911 eftersom huset saknar fast lina känns galen med tanke på att han själv just pratat i mobiltelefon med sin älskarinna.

Advokaternas version att Michael Jackson injicerade sig själv med propofol slår också tillbaka mot Murray – hur kunde han lämna så mycket medicin hos en person han visste var beroende av preparat? De har även hänvisat till att Jackson gärna tryckte i sig medicinen själv – pushed the milk som Jackson uttryckte det – gör det ändå mer obegripligt att Murray skulle lämnat Jackson själv med all utrustning och medicin.

Ända in i det sista var det oklart om Murray själv skulle sätta sig i vittnesbåset, men det kom inte som en överraskning att han stod öevr. Det var nog inte till hans nackdel, han hade nog haft svårt att klara av åklagare Walgrens korsförhör.

Nu väntar besked om vilket straff Murray kan få, upp till fyra års fängelse blir det. Men någon doktor är han inte längre, han fråntas titeln i samband med domen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *