Lost in Malmö

Fördelen med att läsa universitetskurs i sociala medier är att det är intressant och tankeväckande. Nackdelen då? Så mycket plugg och inluppar att man knappt hinner hålla igång sina egna sociala medier. Just nu skriver jag klart en uppsats där jag jämför amerikanska och svenska universitet och närvara i sociala medier. Det är vansinnigt fascinerande och jag lär få anledning att återkomma med slutsatserna här framöver. Så fort uppsatsen är klar.

Det är kallt i Skåne. Dessvärre inte så mycket snö som behövs för att åka pulka. Men när det blir så där väldans kallt så att frosten ligger och skimrar på grenarna, ja då njuter jag. Helst inifrån bilen.

Att flytta till en helt ny stad gör att allting tar lite längre tid än vanligt.  Igår var jag i Malmö. Det ligger ju bara 20 minuter bort. Det är lätt att hitta dit, men det är hiskeligt svårt att hitta ut ur den stan. Ska man mot Ystad? Limhamn? Simrishamn? Allt känns främmande. Jag hade tänkt svänga förbi IKEA på vägen hem, men jag hamnade tillbaka i Lund. Så det blev till att styra kosan söderut mot Malmö igen.

Men jag har blivit förtjust i Lund. Vi är några morsor på skolan som brukar spatsera en timme tillsammans efter avlämning av barnen. Vi har dessvärre så trevligt och snackar så mycket att det nog inte kvalar in som motion, men vi jobbar på det. Någon föreslog anmälan till broloppet härnere. Jag tvivlar.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *