Jag och Peter Forsberg i Houston*

*True story.

Minns ni när Peter Forsberg hade problem med foten? Det gör jag.

Det var några år sedan, och jag hade tid hos en av Houstons absolut bästa fotdoktorer, eller podiatrics, som de kallas over there. Brorsan min hade informerat mig om att samma dag skulle minsann Peter Forsberg till en expert på idrottsskador i Houston, och jag fascinerades av tanken att han och jag bokat tid hos samma specialist. Lugn, jag har inte hybris. Hade inte du tänkt sammalunda?

Väl inne hos fotspecialisten, som även varit ordförande för Amerikas förenade fotorganisation  (vars namn jag dessvärre inte minns) får man vänta. Länge. Och kallt är det. Tidningarna ligger så klart i väntrummet, men det hade inte skadat att tagit med sig en bibba in till själva behandlingsrummet. Så far dörren upp, och Mr. Podiatric Himself stegar ståtligt in.

– Ms Tove? You are from Sweden, right?

Jag nickar.

– I have a fellow Swede in the room next door, you have to meet him!

Hakan far ända ner till bröstkorgen. Ivrigt viftar han åt mig att följa med, och trots att stortårna är lila och svullna stapplar jag efter. Asch, jag borde haft kameran med mig. Sånt här händer inte. Inte mig.

Han är så klart först framme vid rummet, där där min svenska landsman sitter. Med stora armrörelser viftar Mr. Podiatric ivrigt medan han förklarar för patienten därinne att han idag minnsann bokat två patienter från samma lilla land.

Hjälp, hur ser jag ut i håret?

– O, hör jag den mörkhårige mannen säga, are you also from Schweiz?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *