Inget gott Newt År för Gingrich

Vilken sekund som helst nu väntas Bachmann meddela att hon drar sig ur kampen om att bli republikanernas kanditat. Inte helt oväntat, med tanke på hennes extremt dåliga resultat i Iowa igår kväll. Jag skriver extremt dåligt med tanke på att hon är född i Iowa, hon har satsat hårt på att vinna och hon har låtit väldigt övertygad om sig själv och sin enorma förmåga. Istället kommer hon nog att fika efter att få bli parhäst till den kandidat som tar hem segern i slutändan.

Det var på håret för Mitt Romney, som vann med endast 8 (30,015 mot 30,007) röster över Santorum. Förra gången Romney ställde upp fick han 6 fler röster än den här gången, Trots att han lagt stora summor på kampanjen. Kan man tro att Romney och Santorum väljer att låta bli att kampanja negativt mot varandra framöver och därigenom öppnar upp för att de tillsammans kan bli radarparet som ska tävla med Obama om presidentkandidaturen? Det återstår att se.

Gingrich, däremot, gjorde ett mycket dåligt kaukasus. Han lyckades inte samla mer än 16,251 röster, vilket motsvarar 13,3 procent. Å andra sidan är Iowa en liten stat. Chansen finns att han klarar sig bättre framöver.

Jag tror däremot att Rick Perry har lite att fundera över. Han sägs åka tillbaka till Texas för att utvärdera sin position, och det låter mer som att han tappat hoppet lite.

Det blir spännande att se vad som händer nu i New Hampshire, när kandidaterna nu laddar om. Startfältet lär se glesare ut än vad det gjorde inför Iowa, men vem eller vilka som ger upp återstår att se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *