Här kan man få på stöveln

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fick god hjälp av Andriodens GPS på väg till gårdagens Social Media event (IgniteHouston). Jag fann mig i områden jag vanligtvis aldrig besöker – och mörkt var det. På väg till kyrkan där eventet hölls (här hyr man kyrkorna när man vill samla större grupper) hittade jag en mysig butik jag måste ta mig tillbaka till. Tydligen bara öppet på fredagar och lördagar, men från vad jag kunde se när jag kikade in genom fönstrena verkar den lovande =).

Ignite är ett koncept för oss intresserade av sociala media, och mötena hålls i många städer runtom i världen. Det var första gången för IgniteHouston, och det var så intressant att även nyheterna behagade komma dit. Eller så kanske någon av organisatörerna kände nyhetsankaret, det är väl så det funkar ibland.

Under drygt två timmar pågår eventet i ett slags stafettlopp. Fem minuter per talare, 20 slides och ingen nåd. Några tal var bra och intressanta, en del var bedrövliga. Skrattade mest gjorde jag åt Cohen, en copywriter som förfasade sig över den svenska tävlingsbilen Fart och Ikeas möbel Fartfull. Visserligen tror jag att IKEA någon gång haft en möbel med det namnet, men sanningshalten i historien om bilen Fart kan jag inte bedöma.

Sverige kom på tal även när det gäller donatorer. Föredragshållaren påstod att vi har så många donatorer eftersom samtliga invånare är anslutna till registret. Själv menar jag att han fått något om fotbaken. Man måste väl anmäla sig till Socialstyrelsen (eller till sina familjemedlemmar) för att de ska plocka organ från en när man dör?

Idén med eventet ger jag högsta betyg, men jag tror man skulle tjäna på att låta talarna hålla på lite längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *