En dag av återhämtning (läs: utslagen morsa slappar)

Poolen användes flitigt idag. Det är Memorial här, så maken och barnen var lediga. Vi hade tänkt att dra till Galveston, men kraften infann sig inte riktigt på morgonkvisten. Vi tog helt sonika Mr. Turtle med oss ut på ett långdopp i poolen här istället. Sedan har jag redigerat färdigt två filmer som ska visas på killarnas klassfester sista dagen. De måste undra vad det är för fel på den där svenska morsan som lägger sån melankolisk musik till bilderna. Men det är lite så jag känner inför killarnas avsked. Inte för att de verkar bry sig så mycket, och kanske har de inte riktigt fattat heller. När jag frågade äldste gossen vad han tyckte om att flytta, svarade han “Lite ledsamt” och som svar på mammans “varför det då” kom helt rätt och slätt “Ja, det är ju tråkigt för de i klassen som inte får träffa mig mer”.

Torsdag är för övrigt sista skoldagen i Texas. Sedan blir det slut på husfriden. Vi tänkte använda varenda dag åt utflykter, bad och simskola. Passa på och suga ut det bästa av staden så länge vi är här. Ni lär träffa oss på NASA, i Galveston eller i något av alla museum här i krokarna. Jag har ännu inte hunnit ta mig till Art Car Museum, måste verkligen se till att det blir av. Begravningsmuseet, däremot, ligger väl rätt så långt ned på listan. Ska försöka hålla mig borta från alla frestande affärer, det är så vansinnigt lätt att shoppa nu då man vet att man bara har sju-åtta veckor kvar. Men till China Town ska vi tvinga oss, för jag behöver skaffa lite fler kinamatsdoningar.

För övrigt har det utspelat sig ett krig här i vardagsrummet under kvällen, “Submarines vs Uboats”. Intet nytt under solen, med andra ord.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *