Den vilda jakten på presidenten

Air Force One flög till Ellington field den här gången.

Ja, vad ska man göra en ruggigt regnig fredagkväll om inte stoppa in killarna i bilen för att åka och titta på Air Force One? Jag hade visserligen redan passat på när planet stod i Houston förra året, men maken och killarna var väldigt sugna på att se flygplanet IRL. Vi lyckades, och även om jag förlorade fattningen när polisbilarna lös med lykta in i vår bil så var det väl en helt okej fredagkväll. Maken fortsatte till River Oaks där Obama huserade. 38 500 dollar fick man hosta upp med för att få vara med på den middagen, och vi tyckte att det var liiiiite över vår budget. Även de 500 dollarna det hade kostat att gå på evenemanget på Minute Maid Park var i överkant. Men maken filmade kortegen när de for tillbaka till Ellington. Man får det så roligt som man gör sig, så att säga.

Idag ska vi till ett par goda vänner och fira frun och L (som blir 7 på tisdag, två dagar kvar har han med patos informerat mig om idag). Det ryktas om smörgåstårta, och även om sällskapet lockar massor måste jag tillstyrka att smörgåstårtan känns rätt frestande den också. Jag får köra extra hårt på bootcampen imorgon bitti. V nös just till men ropade försäkrande: “Det var bara en bless-you, mom”. För man säger ju ofta Bless You efter en nysning häröver. Och enligt all logik borde nysning då heta blessyou.

I dag har vi satt fram klockan. Jag håller väldigt dålig koll på om vintertid betyder en timme mer eller mindre (jaja, det går ju lätt att klura ut), men på engelska blir det lätt: “You spring forward, and you fall back”. Spring time – vrid framåt, Fall – vrid bakåt. Jag brukar ju få rycka fram händerna för att kolla vilken hand som gör ett L för att veta vad som är Left och Wright, men det funkar inte riktigt lika bra med svenskans vänster och höger.

Nästa vecka är det spring break. Dessvärre sägs det bli regn och åska hela veckan, så huruvida vi drar till Galveston återstår att se. Men jag hoppas på uppehåll åtminstone en förmiddag, så vi kan besöka rodeon en gång till. Om det är dåligt väder får vi väl hänga på NASA.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *