Quinceañera

På lördagar brukar det krylla av prinsessor i parken. I alla fall om man får tro sönerna. Egentligen handlar det om quienceaneras, något som firas i delar av latinamerika när flickor fyller 15 år. Vid några tillfällen har jag haft turen att haft kameran med mig.

 

Romneys stora utmaning

Det ryktas att Romney kommer att utnämna Condoleezza Rice som sin vicepresidentskandidat. Hon lär nog klara sig bättre än Sarah Palin, som fick en stark start under förra presidentvalskampanjen, men som avslutade tämligen svagt. Att McCain valde Palin istället för Rice lär förmodligen ha att göra med att han inte på något sätt ville verka följa i Bush fotspår.

Häromdagen talade Romney på NAACPs årliga möte några kilometer från där vi bor. Överlag togs hans tal emot med förvånansvärt positiva reaktioner, men som väntat buade publiken när Romney kritiserade Obama-care. En del menar att Romney vill visa sig stark och inte som en vindflöjel när han valde att kritisera presidenten inför den kanske mest lojala Obama-publiken du kan hitta idag (en nyligt gjord väljarbarometer visar att Romney får ungefär 5 procent av den svarta väljarkåren). Även om långt ifrån alla mörka röstar demokratiskt, så är stödet för Obama starkt bland den väljarkåren.

Romney har konton utomlands som kan ligga honom i fatet, jag skulle gissa att Obama Camp funderar på hur de bäst ska gå tillväga för att använda den informationen. Och snart kommer vi nog få rapporter om hur Romney valt att begära skattelättnader på grundlag av lagar han själv motsatt sig. Sånt kan få vilken amerikan som helst att se rött. Det anses inte vara så patriotiskt att ha en massa pengar utomlands, särskilt inte om man har det för att undkomma skatter. Och ännu mycket mer särskilt inte om man är en person som vill bli president.

Sedan har Romney annonserat att han tänker besöka Israel. Nu ska man veta att amerikansk politik är i princip alltid som ett schackspel. Man gör ett drag för att vinna något. Romney vill visa den evangelikala och den judiska väljarkåren att han är Israelvänlig. Att han väljer att tala inför NAACP är också en markering. Bush, däremot, valde att tacka nej till inbjudan att tala inför dem under fem års tid.

Liten kort film om en överraskning

Filmen gjordes som en uppgift för kursen Videoredigering vid Jönköpings Högskola.

I det mörkaste mörka

Det finns två ställen på jorden där absolut mörker kan upplevas (naturligt): långt ned i havets djup, och i en grotta. När vi besökte grottmassivet utanför Georgetown släckte de alla lampor. Det var en märklig upplevelse. Bara efter en kort stund slog de på ljuset igen. Det kan vara skadligt för ögat att uppleva sådant mörker för lång tid, sa guiden. Själv var jag mest oroad för alla fladdermöss som kunde få fritt fram att attackera.

Georgetowns historia är för övrigt starkt sammankopplad med svenskar. Jag har varit och filmat en del i trakterna och får du någon gång chans att besöka Palmhuset i Georgetown, eller kyrkan i New Sweden så kan du sända en liten tanke till alla de svenskar som slet hårt här i början av 1900-talet. Herr Palm var för övrigt en av dem som fick över smålänningarna hit. Han var god vän med den legendariske ledaren Sam Houston, och Houston bad Palm om fler svenskar.

Åter till grottorna. 1963 borrade Texas Highway Department och stötte på håligheterna. De firade ned en modig arbetare som upptäckte de enorma grottorna som varit bevarade i 10.000-tals år. I grottorna fanns även spår av förhistoriska djur. Jag har för mig att det var bland annat en sabeltandad tiger och en armadillo lika stor som en folkvagn, men jag var så uppslukad av de vackra grottorna samt av att hålla ordning på mina två egna små munckins, så jag kan ha fel. Oavsett. Det var vackert. Svårfotograferat utan stativ. En del bilder blev dock visningsbara – och hur ofta kan man tycka det vara lämpligt att använda typsnittet Stencil?

Chick Filet tar priset

Dessa små kossor stöter man på längs med vägarna. De vill få oss att käka kyckling istället för ko-kött. De lyckas i alla fall få mig att flina lite grand.

Nackdelarna med google translate?

Man kan ju börja undra om Urban Jungle är så bra som alla påstår, när man läser den svenska (?) bruksanvisningen. Här lite utdrag:

“Övervikt och att fälla ihop barnvagnen på ett okorrekt sätt kan förstöra eller göra sönder denna vagn”.
Kommentar: Jag är överviktig. Förstöra jag sönder denna vagn då?

“Akta dig för att skydda cykelstyrets handtag från slitning eller skarpa föremål. ”
Kommentar: Akta mig för att skydda hantaget från slitning???

“Bär inte något extra barn eller påsar i denna vagn.”
Okej. Jag ska bara bära ett barn i vagnen. (Visserligen köper jag vagn för att slippa bära…

“Utomhusmaterialet bör rengöras regelbundet. Avspisa varje överdriven form av smuts eller sand. ”
Kommentar: Jag avspisar smuts omgående.

“Denna produkt är inte lämplig för springande eller skridskoåkning.”
Kommentar: Asch då, jag som tänkt använda den för skridskoåkning.

“Den här fordon behöver regelbunden upprätthållande vid förbrukaren.”
Kommentar: ?

Att inte sälja en bil

Sett på craigslist.com, en gratis variant av Blocket här i USA:

Old glory for sale $750
I will be honest with you, the car is old; like a mangy dog – but the AC still works! Check engine light is on and it has not been driven since June, when the inspection sticker expired. Give it a tune up and it will run like a champ, or should I say, “escape like a champ”?. The car has never been used for smuggling, contraband, immmigrant smuggling, running red lights, illegal street racing, poaching or bank robberies. Don’t worry, there are no bodies in the trunk.

My motto is: “As is, as is.” Car image availble upon request.
Contact me via email, I would leave my cell phone but I am afraid of being contacted at 3 in the morning.
Chris

Kommentar: Vi köpte aldrig den bilen.